Španělská bramborová tortilla
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyBrambory
- 4lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6kusůVejce slepičí
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vložíme brambory s cibulí, vodu a sůl. Za občasného obracení dusíme 15 minut, až jsou brambory hotové.
- 3Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpálíme olej, vložíme česnek a 15 vteřin opékáme. Přidáme pokrájená rajčata, vývar a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.
- 4Vejce rozšleháme se špetkou soli, pak přidáme brambory. Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme vaječnou směs s brambory a 8 minut ji opékáme, až je spodní strana pevná.
- 5Obrátíme ji a pečeme ještě asi 3 minuty. Tortillu nakrájíme na řezy a ihned podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.