Španělská omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 0,25litrVoda pitná
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájené houby a cibuli podusíme na másle.
- 2Zaprášíme moukou, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, okořeníme a povaříme.
- 3Nakonec do omáčky přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.