Španělská paella
50 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůTuňák obecný
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno portské
- 1špetkaŠafrán
- 100gramůKukuřice mražená
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
- 2Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme.
- 3Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme.
- 4Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme.
- 5Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut.
- 6Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.