Španělská paella

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
  • 2
    Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme.
  • 3
    Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme.
  • 4
    Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme.
  • 5
    Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut.
  • 6
    Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.