Španělská polévka z rajčat a paprik

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    150 g chleba nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet.
  • 3
    Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou.
  • 4
    Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví.
  • 5
    Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka.
  • 6
    Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky.
  • 7
    Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 8
    Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 9
    Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.