Španělská polévka z rajčat a paprik
30 min.
Ingredience
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 500mililitrůMasový vývar
- 4lžíceOcet Sherry
- 700gramůRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 700gramůOkurka salátová
- 5stroužkůČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyCibule
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1150 g chleba nakrájíme na kostičky.
- 2Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet.
- 3Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou.
- 4Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví.
- 5Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka.
- 6Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky.
- 7Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 8Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 9Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.