Španělské brambory
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 750gramůBrambory
- 100gramůOlej stolní
- 4lžíceMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory nakrájíme na kolečka, usušíme a po obou stranách je osmažíme na oleji.
- 2Brambory v pánvi osolíme a posypeme jemně nasekaným česnekem. Stejnoměrně je rozložíme (nejlépe do dvou pánví) a zalijeme rozkvedlanými, osolenými vejci s mlékem.
- 3Upečeme jako omeletu, přehneme a šikmo překrojíme.
- 4Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke špenátu a bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.