Španělské brambory s passatou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika zelená
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 450gramůBrambory rané
- 1lžičkaHořčice
- 1lžícePetržel kudrnka
- 300mililitrůPassata (drcená rajčata)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Omyté nové brambory nakrájíme na širší plátky a začneme restovat. Cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme k bramborám. Restujeme spolu asi 5 minut.
- 2Zelenou papriku nakrájíme na slabé proužky a spolu s chilli kořením a hořčicí přidáme na pánev. Restujeme další 3 minuty.
- 3Nakonec podlijeme zeleninovým vývarem a passatou, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
- 4Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.