Španělské ptáčky
110 min.
Ingredience
- 150gramůSalám jemný
- 200gramůOkurky nakládané
- 20gramůHořčice
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 250gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
978 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- 2Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
- 5Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
stepankovaaneta
pá 4. 4. 2014
Dobrá klasika !
Helena45
čt 3. 4. 2014
Česká klasika! Když je dobré maso, tak je to prostě lahůdka. Škoda, že hovězí je teď tak drahé... :-(