Španělské ragú z brambor
45 min.
Ingredience
- 250gramůKlobása vepřová
- 5kusůBobkový list
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5litrMléko odtučněné
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
901 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.
- 2V hrnci smícháme mléko se lžičkou soli, mletou sladkou paprikou a trochou pepře, přidáme bobkový list, nakrájené brambory a klobásu, promícháme a vaříme přikryté na mírném ohni 30 minut, až brambory změknou. Poté přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti opepříme, osolíme, ještě 5 minut povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.