Španělský králík
100 min.
Ingredience
- 10gramůSlanina vepřová
- 15dekagramůCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůOlivy bez pecky
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1lžíceKapary
- 800gramůKrálík
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.