Španělský letní salát
32 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyRajčata
- 8kusůOlivy nakládané
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusySardelové řezy
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
13 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat. Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem. Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.