Španělský mléčný chléb
205 min.
Ingredience
- 400mililitrůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 25gramůChlebový kvásek
- 2gramyŠafrán
- 2gramyKardamom
- 40gramůMák - semena
- 80gramůOřechy lískové
- 80mililitrůOlej olivový
- 60gramůMed včelí
- 200decilitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2878 kcal
Bílkoviny
132 g
Tuky
143 g
Sacharidy
263 g
Vláknina
16 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem a olejem, přidáme med, sůl, hladkou mouku, špetku šafránu a kardamomu, mák, a nahrubo posekané lískové ořechy.
- 2Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.