Španělský telecí ořech
105 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí ořech
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOlej stolní
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
551 mg
Postup přípravy
- 1Omytý a odblaněný telecí ořech osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s olejem a ve strouhance.
- 2Maso vložíme do pekáčku s rozpáleným máslem a olejem a za častého polévání pečeme asi 1 1/4 hodiny.
- 3Upečené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.