Speciální čínská smažená rýže
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1,5hrnkyVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 115gramůKuřecí maso vařené
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 55gramůHrášek mražený
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 55gramůSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKešu oříšky pražené
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V teplé vodě propláchneme rýži, aby se snížil obsah škrobu. Necháme okapat. Vložíme ji do hrnce, přidáme lžíci oleje a zalijeme vodou.
- 2Zakryjeme hrnec a dáme na sporák. Až se bude voda vařit, rýži promícháme, zakryjeme a 15 minut povaříme, dokud rýže nevypije všechnu vodu. Odstavíme hrnec a necháme 10 minut stát, poté sundáme poklici. Uvařenou rýži promícháme a necháme vychladnout.
- 3Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi. Osmahneme za stálého míchání cibulku a česnek. Po chvilce přidáme krevety, hrášek a kuřecí maso a 2 minutky restujeme za stálého míchání. Přidáme vařenou rýži a 2 minutky prohříváme. Přidáme vajíčko a mícháme, než se bílek začne srážet. Přidáme sójovou omáčku, salát, cukr a koření.
- 4Hotový pokrm vyklopíme do vyhřátých misek, posypeme drcenými kešu oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.