Speciální čínská smažená rýže

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplé vodě propláchneme rýži, aby se snížil obsah škrobu. Necháme okapat. Vložíme ji do hrnce, přidáme lžíci oleje a zalijeme vodou.
  • 2
    Zakryjeme hrnec a dáme na sporák. Až se bude voda vařit, rýži promícháme, zakryjeme a 15 minut povaříme, dokud rýže nevypije všechnu vodu. Odstavíme hrnec a necháme 10 minut stát, poté sundáme poklici. Uvařenou rýži promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi. Osmahneme za stálého míchání cibulku a česnek. Po chvilce přidáme krevety, hrášek a kuřecí maso a 2 minutky restujeme za stálého míchání. Přidáme vařenou rýži a 2 minutky prohříváme. Přidáme vajíčko a mícháme, než se bílek začne srážet. Přidáme sójovou omáčku, salát, cukr a koření.
  • 4
    Hotový pokrm vyklopíme do vyhřátých misek, posypeme drcenými kešu oříšky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.