Špejle po římsku

18 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dlouhé, pevné špejle namočíme do vody nejméně na 10 minut.
  • 2
    Troubu dáme předehřát na 230°C.
  • 3
    Do široké misky dáme olej, citrónovou šťávu, oregano, sůl a pepř. Vidličkou důkladně promícháme.
  • 4
    Mozzarellu nakrájíme na 12 plátků, z rajčat odkrojíme konce a každé rozdělíme na tři kolečka.
  • 5
    Z bagety nakrájíme 16 plátků přibližně centimetr silných. Ty namáčíme do připravené směsi. Špejle vyjmeme z vody a střídavě na ně napichujeme krajíčky bagety, kolečka rajčat a plátky sýru. Vždy začínáme a končíme bagetou.
  • 6
    Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme špízy. Vložíme do horké trouby a pečeme 6-8 minut, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a bageta zlátnout. Špejle několikrát otočíme, aby byly opečeny rovnoměrně.
  • 7
    Čerstvou bazalku nasekáme nebo natrháme na kousky.
  • 8
    Špejle po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout a před podáváním posypeme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Špejle po římsku
Vynikající😋