Špejle po římsku
18 min.
Ingredience
- 85mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůMozzarella
- 4kusyRajčata
- 1kusBageta
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dlouhé, pevné špejle namočíme do vody nejméně na 10 minut.
- 2Troubu dáme předehřát na 230°C.
- 3Do široké misky dáme olej, citrónovou šťávu, oregano, sůl a pepř. Vidličkou důkladně promícháme.
- 4Mozzarellu nakrájíme na 12 plátků, z rajčat odkrojíme konce a každé rozdělíme na tři kolečka.
- 5Z bagety nakrájíme 16 plátků přibližně centimetr silných. Ty namáčíme do připravené směsi. Špejle vyjmeme z vody a střídavě na ně napichujeme krajíčky bagety, kolečka rajčat a plátky sýru. Vždy začínáme a končíme bagetou.
- 6Plech vyložíme pečícím papírem, na který položíme špízy. Vložíme do horké trouby a pečeme 6-8 minut, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět a bageta zlátnout. Špejle několikrát otočíme, aby byly opečeny rovnoměrně.
- 7Čerstvou bazalku nasekáme nebo natrháme na kousky.
- 8Špejle po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout a před podáváním posypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Špejle po římsku
Vynikající😋