Špekové knedlíky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
221 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku je vysmažíme dorůžova.
  • 2
    Housky pokrájíme na kostičky, promícháme se slaninou a dáme do horké trouby (vyhřáté na 200°C) vyschnout - nepečeme.
  • 3
    Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme mléko, vejce, sůl, petrželku, pepř, muškátový oříšek a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlé škvarky s pokrájenou houskou a znovu důkladně promícháme.
  • 4
    Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme je 8 - 10 minut, nakonec je vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do mísy a přelijeme rozpuštěný sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.