Špekové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžičkySůl
- 2,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžíceMajoránka
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
- 8kusůŽemle tuková
- 250gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku je vysmažíme dorůžova.
- 2Housky pokrájíme na kostičky, promícháme se slaninou a dáme do horké trouby (vyhřáté na 200°C) vyschnout - nepečeme.
- 3Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme mléko, vejce, sůl, petrželku, pepř, muškátový oříšek a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlé škvarky s pokrájenou houskou a znovu důkladně promícháme.
- 4Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme je 8 - 10 minut, nakonec je vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do mísy a přelijeme rozpuštěný sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.