Špenát dušený
25 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 1300gramůŠpenátový protlak mražený
- 150gramůTuk
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a dobře rozmícháme.
- 2Do jíšky s cibulí vložíme na kusy nakrájený zmrazený špenát a za občasného zamíchání jej rozpustíme.
- 3Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 12. 2015
Špenát dušený
Recept je rychlý, snadný a řadím jej mezi levnější recepty. Vyzkoušela jsem na oběd s variantou šťouchaných brambor se slaninou a moc nám to chutnalo.