Špenát jíškový
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,38litrVývar z hovězích kostí
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.
- 2Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
- 3Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 2. 6. 2016
Špenát jíškový
Špenát byl výborný. Jen jsem neměla čerstvý, ale i z mraženého super rychlý, dobrý oběd. Díky za tip🙂