Špenát po italsku
30 min.
Ingredience
- 6kusůSardelové řezy
- 5lžicOlej rostlinný
- 5lžicHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
- 2Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.
- 3Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 4Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.