Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem
33 min.
Ingredience
- 150gramůHlíva ústřičná
- 30gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 150gramůŠpenátový protlak mražený
- 100mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
- 2Ve větším rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu ústřičnou a krátce ji orestujeme. Dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak přidáme mírně rozmražený špenát a za občasného promíchání necháme špenát úplně rozpustit. Poté přidáme 2-3 lžíce vody, přimícháme česnek a pod poklicí špenát s houbami dusíme asi 5-7 minut. Přilijeme smetanu, přimícháme nastrouhaný sýr a pod poklicí vše dusíme další 2-3 minuty. Nakonec špenát podle chuti dosolíme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.