Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem

33 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Ve větším rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu ústřičnou a krátce ji orestujeme. Dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak přidáme mírně rozmražený špenát a za občasného promíchání necháme špenát úplně rozpustit. Poté přidáme 2-3 lžíce vody, přimícháme česnek a pod poklicí špenát s houbami dusíme asi 5-7 minut. Přilijeme smetanu, přimícháme nastrouhaný sýr a pod poklicí vše dusíme další 2-3 minuty. Nakonec špenát podle chuti dosolíme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.