Špenát s ovesnými vločkami
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 4lžíceOvesné vločky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava. V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.