Špenát z čínského zelí
50 min.
Ingredience
- 500gramůZelí čínské
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a okapané umeleme nebo jemně nasekáme.
- 2Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Jíšku podle potřeby zředíme ještě trochou vývaru ze zelí.
- 3Potom přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.