Špenátová krémová polévka s krutony
50 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 0,5litrVoda pitná
- 2kostkyBujón zeleninový
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- Krutony
- 3krajíceChléb konzumní
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, rozdrobíme bujón, zahřejeme, vložíme umyté a nasekané špenátové listy, přidáme oloupaný, nastrouhaný celer, oloupanou a drobně pokrájenou cibuli, doplníme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl, pepř, zamícháme a na jemném plamínku povaříme 30 minut.
- 2Měkké suroviny v hrnci ještě horké dobře rozmixujeme, dáme zpět na oheň. Smetanu, vejce a mouku metličkou rozšleháme, vylijeme do polévky, dobře promícháme. Za stálého míchání necháme projít varem, potom odstavíme a můžeme porcovat na talíře.
- 3Krutony: na pánvi rozehřejeme olej, přidáme krajíce chleba, který jsme pokrájeli na kostky a osmahli je do křupava, poté vsypeme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.