Špenátová omeleta pečená v troubě
60 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůČervená řepa
- 10gramůPetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3gramyMouka polohrubá
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
- 2Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.
- 3Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
- 4Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.