Špenátová omeleta pečená v troubě

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
  • 4
    Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.