Špenátová omeleta se slaninou
40 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo jihočeské
- 150mililitrůVoda pitná
- Omeleta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
84 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánev dáme na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme a přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou cibuli, přimícháme umytý a nasekaný špenát, rozmačkaný česnek, zalijeme vodou a podusíme asi 20 minut.
- 2Omeleta: Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev s rozehřátým olejem, okraje omelety nadzvedáme, aby se neopečené vejce dostalo na dno pánve a upeklo. Na upečenou omeletu dáme připravený špenát a chvilku ještě pečeme. Potom omeletu přeložíme druhou půlkou a přendáme z pánve na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.