Špenátová polévka Ambiente
65 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,2litryMléko plnotučné
- 900mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 10gramůSůl
- 90gramůOlej olivový
- Zeleninový základ Ambiente [47025]
- 600gramůCeler bulvový
- 200gramůCeler řapíkatý
- 400gramůCibule
- 1000gramůKarotka
- 20gramůNové koření celé
- 20gramůPepř černý celý
- 400gramůPórek
- 20gramůTymián čerstvý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
53 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci na másle orestujeme vyloupané očištěné krevetky a odložíme je stranou. Oloupeme cibulku a česnek, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibulku nadrobno nakrájíme.
- 2V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět česnek s cibulkou, přisypeme mouku a dobře rozmícháme dohladka, aby se nenadělaly hrudky. Zalijeme studeným mlékem a 2 litry zeleninového základu Ambiente (zeleninový vývar), vše dobře provaříme alespoň půl hodiny a nakonec zjemníme smetanou.
- 3Do uvařené směsi přidáme dobře opraný a stopek zbavený listový špenát, osolíme, dohladka rozmixujeme a přes jemný cedník přecedíme na restované krevety.
- 4Servírujeme s bílým opečeným chlebem.
- 6Zeleninový základ Ambiente [47025]:
- 7Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
- 8Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.
- 9Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.