Špenátová polévka s bazalkou

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na 2 lžících olivového oleje. Přidáme rozmrazený špenátový protlak, přilijeme vývar, povaříme asi 10 minut.
  • 2
    Do polévky přidáme omyté, natrhané lístky bazalky a rozmačkaný, kůrky zbavený sýr, který necháme rozpustit. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  • 3
    Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky. Dozlatova je opečeme na zbylém oleji.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme s kostičkami opečeného chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.