Špenátová polévka s bazalkou
30 min.
Ingredience
- 2krajíceChléb toastový
- 1kusCibule
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 4lžíceOlej olivový
- 600mililitrůVývar slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstBazalka
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na 2 lžících olivového oleje. Přidáme rozmrazený špenátový protlak, přilijeme vývar, povaříme asi 10 minut.
- 2Do polévky přidáme omyté, natrhané lístky bazalky a rozmačkaný, kůrky zbavený sýr, který necháme rozpustit. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 3Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky. Dozlatova je opečeme na zbylém oleji.
- 4Polévku rozdělíme do talířů a podáváme s kostičkami opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.