Špenátová polévka s jogurtem a rýží
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůJogurt bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 300gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1,25litryVývar drůbeží
- 1,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží vývar zahřejeme a krátce v něm blanšírujeme špenát. Poté špenát vyjmeme a nakrájíme na větší kousky. Vývar zatím odložíme.
- 2Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém másle. Zhruba po 2 minutách přidáme špenát, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Vše nezakryté vaříme 15 minut.
- 3Smícháme jogurt, žloutky, citronovou šťávu a mletou papriku. Tuto směs propasírujeme do polévky a důkladně promícháme. Při mírné teplotě vaříme dalších 10 minut.
- 4Podle návodu uvaříme rýži, vložíme ji do polévkových misek a přelijeme připravenou polévkou.
- 5Vhodnou přílohou je chlebová placka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.