Špenátová polévka s jogurtem a rýží

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbeží vývar zahřejeme a krátce v něm blanšírujeme špenát. Poté špenát vyjmeme a nakrájíme na větší kousky. Vývar zatím odložíme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém másle. Zhruba po 2 minutách přidáme špenát, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Vše nezakryté vaříme 15 minut.
  • 3
    Smícháme jogurt, žloutky, citronovou šťávu a mletou papriku. Tuto směs propasírujeme do polévky a důkladně promícháme. Při mírné teplotě vaříme dalších 10 minut.
  • 4
    Podle návodu uvaříme rýži, vložíme ji do polévkových misek a přelijeme připravenou polévkou.
  • 5
    Vhodnou přílohou je chlebová placka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.