Špenátová polévka s kokosovým mlékem
35 min.
Ingredience
- 1200gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceKořeněné máslo Ghee
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusLimetka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrMléko kokosové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý a očištěný špenát i se stonky nahrubo nakrájíme, mimo pár lístků na ozdobu. Oloupeme česnek a podélně rozkrojíme. Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. V hrnci rozpustíme Ghee máslo nebo přepuštěné, a dusíme špenát s česnekem několik minut. Okořeníme solí a pepřem. Zeleninu zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Vaříme na mírném plameni asi 10 minut.
- 2Až polévka trochu zchladne, tak ji rozmixujeme, přidáme kostičky zázvoru a ochutíme šťávou z limetky. Ozdobíme lístkem špenátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.