Špenátová polévka s mlékem a bílky
25 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 2špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůŠpenát
- 4decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
309 mg
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.
- 2Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.
- 3Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.