Špenátová polévka s mlékem a bílky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
309 mg
Cukr
238 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.
  • 2
    Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.