Špenátová polévka s vejcem
50 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1litrVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5decilitrOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Česnek oloupeme pokrájíme na kolečka, přimícháme k cibuli, špenát omyjeme rozkrájíme a vysypeme do hrne, chvilku podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, pod poklici povaříme 30 minut.
- 2Smetanu vlijeme do hrníčku, rozklepneme do ní celé vejce, lžíci mouky a vlijeme do polévky, kterou za stálého mícháni přivedeme k varu a poté odstavíme. Dochutit můžeme i citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.