Špenátová polévka s vejcem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Česnek oloupeme pokrájíme na kolečka, přimícháme k cibuli, špenát omyjeme rozkrájíme a vysypeme do hrne, chvilku podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, pod poklici povaříme 30 minut.
  • 2
    Smetanu vlijeme do hrníčku, rozklepneme do ní celé vejce, lžíci mouky a vlijeme do polévky, kterou za stálého mícháni přivedeme k varu a poté odstavíme. Dochutit můžeme i citrónovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.