Špenátová roláda

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
872 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát dáme rozmrazit a potom z něho vymačkáme vodu. Mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostky, česnek na tenká kolečka. V hrnci zahřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme mrkev a česnek, chvilku podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, přimícháme špenát a zase podusíme. Smetanu rozšleháme spolu s 1 ks celého vejce a zahustíme špenát. Před dokončením dušení dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu na plát. Vezmeme připravený špenát a rozetřeme na těsto, které zavineme do tvaru rolády, hned ho nakrájíme na kolečka silná 3 cm, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem, na povrch dáme hrubě nastrouhaný sýr a plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme nejméně 20 minut.
  • 3
    Upečené rolády vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pokládáme podle porcí na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.