Špenátová roláda
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát mražený
- 400gramůListové těsto
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
872 mg
Postup přípravy
- 1Špenát dáme rozmrazit a potom z něho vymačkáme vodu. Mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostky, česnek na tenká kolečka. V hrnci zahřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme mrkev a česnek, chvilku podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, přimícháme špenát a zase podusíme. Smetanu rozšleháme spolu s 1 ks celého vejce a zahustíme špenát. Před dokončením dušení dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu na plát. Vezmeme připravený špenát a rozetřeme na těsto, které zavineme do tvaru rolády, hned ho nakrájíme na kolečka silná 3 cm, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem, na povrch dáme hrubě nastrouhaný sýr a plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme nejméně 20 minut.
- 3Upečené rolády vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pokládáme podle porcí na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.