Špenátová roláda s houbovou náplní
60 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 180gramůHouby čerstvé
- 200gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpenát listový mražený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, hned přimícháme nakrájené houby, opečeme je 4 minuty doměkka. Přidáme špenát, dusíme 4 minuty, posypeme moukou, přidáme nasekanou chilli papričku, 2 ks vejce rozkvedláme se smetanou, vylijeme do špenátu, osolíme, opepříme, zamícháme a chvilku povaříme. Připravenou směs stáhneme z ohně, necháme vychladnout.
- 2Listové těsto na vále rozválíme, rozložíme na něj připravenou náplň, zavineme do rolády, těsto potřeme 1 ks rozkvedlaného vejce, položíme na olejem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
- 3Upečenou roládu necháme chvilku odpočinout a potom ji nakrájíme na úhledná kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.