Špenátová vejce
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý špenát krátce spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misek rozdělíme překrájené špenátové listy, osolíme, opepříme a do středu rozklepneme vždy jedno vejce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a navrch ještě položíme plátek slaniny.
- 3Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.