Špenátové cannelloni
45 min.
Ingredience
- 12kusůCannelloni
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůŠunka parmská
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.
- 3Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.
- 4Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- 5Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.
- 6Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.