Špenátové cannelloni

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.
  • 3
    Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.
  • 4
    Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  • 5
    Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.
  • 6
    Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.