Špenátové kari

60 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.
  • 2
    V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.
  • 3
    Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.