Špenátové kari
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 500gramůŠpenát listový mražený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 25gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 5gramůKurkuma
- 5gramůGaram masala
- 2lžíceCitronová šťáva
- 25gramůKoriandr čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.
- 2V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.
- 3Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.