Špenátové koule
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaVoda pitná
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 0,25hrstPažitka
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaSolamyl
- 1kusCibule
- 2lžičkySezam - semena
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 125gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžíceVoda pitná
- 25gramůBambusové výhonky konzervované
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zázvor, cibuli, bambusové výhonky a šunku drobně nakrájíme.
- 2Maso rozmixujeme, vložíme do mísy a do masa vmícháme mírně rozšlehaná vejce.
- 3Do jiné mísy dáme zázvor s cibulí, přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Vodu poté slijeme, přidáme maso a vejce, bambusové výhonky, šunku a Solamyl. Řádně promícháme a utvoříme 12 kuliček.
- 4Ze špenátových listů odstraníme řapíky, čepele vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Necháme okapat a rozkrájíme na velmi tenké proužky, které smícháme se sezamem. Masové kuličky důkladně obalíme ve špenátu, narovnáme na talíř ze žáruvzdorného materiálu a vložíme do bambusového pařáčku. Přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
- 5Vývar přivedeme k varu, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a nasekanou pažitku.
- 6Hotové kuličky upravíme na předehřátý talíř, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.