Špenátové nočky

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
618 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.
  • 2
    Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.
  • 3
    Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.