Špenátové nočky
35 min.
Ingredience
- 120gramůŠpenátový protlak mražený
- 225gramůSýr Ricotta
- 90gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.
- 2Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.
- 3Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.