Špenátové ravioli s ricottou
50 min.
Ingredience
- 293,33gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůSýr Parmezán
- 2,67kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Ricotta
- 4litryVoda pitná
- Vaječné těstovniy špenátové [43226]
- 1,33lžíceOlej olivový
- 1,33špetkySůl
- 293,33gramůŠpenát listový čerstvý
- 2,67kusyVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1246 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
27 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy omyjeme ve vodě a vložíme do hrnce. Necháme je dusit 5 minut, ale jen s vodou, která se udržela na listech. Poté je řádně vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Utřeme si na hladko ricottu, špenát, 60 g nastrouhaného Parmezánu, vejce, muškátový oříšek a pepř. Špenátové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou rozdělíme na dvě stejné části. Na jednu z nich rozložíme stejnoměrně hromádky náplně, druhou částí je přikryjeme. Mezery mezi hromádkami potřeme mírně rozšlehaným vejcem, pořádně přimáčneme a nakrájíme na čtverečky. Mezitím nalijeme do hrnce vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme v ní 5 minut ravioli. Poté důkladně scedíme, na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.
- 2Vaječné těstovniy špenátové:
- 3V 1 litru vody vaříme čerstvý špenát přibližně minutu, potom ho nadrobno nakrájíme, pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- 4Na vál prosejeme 200 g mouky, osolíme. Uprostřed prstem uděláme důlek, do kterého vložíme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom opět rozválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny. Vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, případně můžeme opět použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
- 5Takto vyrobené těstoviny vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.