Špenátové řezy
50 min.
Ingredience
- 750gramůŠpenát listový čerstvý
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůVepřové maso pečené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté špenátové listy uvaříme v osolené vodě. Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.
- 2Okapaný uvařený špenát a vymačkanou žemli umeleme na strojku, přidáme 50 g nahřátého másla, žloutky, nasekanou petrželku a drobně nakrájené maso. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- 3Pokrm pečeme na pomaštěném, strouhankou posypaném plechu a po upečení krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.