Špenátové suflé s česnekem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem.
  • 3
    Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut.
  • 4
    Podáváme na jednotlivých teplých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.