Špenátové suflé s česnekem
60 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo bylinkové
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem.
- 3Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut.
- 4Podáváme na jednotlivých teplých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.