Špenátové závitky s kořeněným mletým masem
60 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 80gramůAnglická slanina
- 2kusyRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyKmín mletý
- 400gramůMaso mleté - mix
- 200mililitrůVoda pitná
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
- 2Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- 4Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.