Špenátové závitky s rajčatovou omáčkou

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, které vyválíme na obdélníkové pláty. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme posekaný česnek, orestujeme, přidáme pokrájený špenát, rukolu a tři minuty podusíme. Osolíme, opepříme, odstavíme z ohně a přimícháme strouhaný sýr. Tuto směs rovnoměrně navrstvíme na pláty těsta, zavineme do závitků a ještě zabalíme do gázy nebo plátýnka. Na obou koncích gázu zavážeme, závitky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 13 až 15 minut.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek, krátce orestujeme, přidáme rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Závitky rozbalíme, nakrájíme na plátky, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.