Špenátové závitky s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- Rajčatová omáčka
- Špenátové závitky
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1200gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůRukola
- 1gramPepř černý mletý
- 180gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, které vyválíme na obdélníkové pláty. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme posekaný česnek, orestujeme, přidáme pokrájený špenát, rukolu a tři minuty podusíme. Osolíme, opepříme, odstavíme z ohně a přimícháme strouhaný sýr. Tuto směs rovnoměrně navrstvíme na pláty těsta, zavineme do závitků a ještě zabalíme do gázy nebo plátýnka. Na obou koncích gázu zavážeme, závitky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 13 až 15 minut.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek, krátce orestujeme, přidáme rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Závitky rozbalíme, nakrájíme na plátky, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.