Špenátovo-sýrový nadýchaný koláč
60 min.
Ingredience
- 280gramůŠpenát listový čerstvý
- 1hrstSýr Čedar
- 14gramůMáslo čerstvé
- 225gramůSýr Cottage
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme hranatou zapékací mísu olivovým olejem.
- 2Na středním plameni rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nasekaný česnek, červenou papriku a na jemno nasekanou cibuli. Restujeme 5-10 minut a potom dáme stranou.
- 3Mezitím v misce rozmícháme sýr Cottage, sůl a pepř do nadýchané hmoty. Vmícháme špenát, vejce a směs z hrnce. Všechny přísady mícháme, dokud se nespojí. Nalijeme do zapékací mísy a posypeme mletou paprikou.
- 4Pečeme 30-40 minut nebo dokud se okraje neopečou dozlatova. Těsně předtím, než mísu vytáhneme z trouby, můžeme jídlo posypat strouhaným sýrem a necháme ho pár minut v troubě rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.