Špenátový chléb Ambiente
24 min.
Ingredience
- 110gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 140gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůOlej olivový extra panenský
- 120gramůSýr Parmezán
- 12gramůČesnek
- 24gramůOříšky piniové
- 12gramůSůl
- 5kusůBageta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezán, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.
- 2Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.