Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůKuřecí prsa
- 250gramůDýně
- 100gramůSýr Čedar
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 5gramůMuškátový květ
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůBaby špenát
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.
- 2Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.
- 3Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.
- 4Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.