Špenátový koláč s knäckenbroty

62 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
840 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  • 2
    Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.
  • 3
    Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.
  • 4
    Pečeme 45 minut na 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.