Špenátový koláč s knäckenbroty
62 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůSýr Feta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 500mililitrůMléko polotučné
- 8plátkůKnäckebrot žitný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
840 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- 2Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.
- 3Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.
- 4Pečeme 45 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.