Špenátový koláč s vejci

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Špenát spaříme ve vroucí vodě.
  • 2
    5 vajec uvaříme natvrdo, poté necháme vystydnout a oloupeme skořápky.
  • 3
    Maso umeleme, smícháme s česnekem, šalotkou, muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno.
  • 4
    Máslo rozehřejeme a podusíme na něm špenát.
  • 5
    Zapékací formu vyložíme plátem vyváleného těsta. Naplníme vrstvou špenátu a vrstvou masové nádivky. Nakonec do nádivky vmáčkneme vejce.
  • 6
    Smetanu smícháme s 2 žloutky a 1 vejcem, směsí pokryjeme povrch koláče. Osolíme a opepříme. Pečeme při 180 °C 45 minut.
  • 7
    Servírujeme vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.