Špenátový koláč s vejci
90 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůVepřová panenka
- 300gramůTelecí kýta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 400gramůTěsto na pizzu
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Špenát spaříme ve vroucí vodě.
- 25 vajec uvaříme natvrdo, poté necháme vystydnout a oloupeme skořápky.
- 3Maso umeleme, smícháme s česnekem, šalotkou, muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno.
- 4Máslo rozehřejeme a podusíme na něm špenát.
- 5Zapékací formu vyložíme plátem vyváleného těsta. Naplníme vrstvou špenátu a vrstvou masové nádivky. Nakonec do nádivky vmáčkneme vejce.
- 6Smetanu smícháme s 2 žloutky a 1 vejcem, směsí pokryjeme povrch koláče. Osolíme a opepříme. Pečeme při 180 °C 45 minut.
- 7Servírujeme vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.