Špenátový krém s fenyklem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
412 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme, očistíme a nakrájíme fenykl na tenké plátky. Rovněž omyjeme i listový špenát, necháme okapat a odstraníme silné stonky. Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme 2 snítky máty a lístky otrháme od stonků.
  • 2
    Do malého hrnce dáme plátky fenyklu, česnek, hořčičná semínka, anýzovku a suché bílé víno. Směs výrazně okořeníme solí a pepřem a pod pokličkou dusíme 15 minut. Ke směsi přidáme špenát, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, až se špenát rozpadne.
  • 3
    Omáčku přendáme do vysoké nádoby a ručním šlehačem ji umixujeme. Postupně přidáváme vychlazené máslo a lístky máty. Dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.