Špenátový krém s fenyklem
60 min.
Ingredience
- 150gramůFenykl čerstvý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyMáta
- 2centilitryAnýzovka
- 100mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
412 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme, očistíme a nakrájíme fenykl na tenké plátky. Rovněž omyjeme i listový špenát, necháme okapat a odstraníme silné stonky. Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme 2 snítky máty a lístky otrháme od stonků.
- 2Do malého hrnce dáme plátky fenyklu, česnek, hořčičná semínka, anýzovku a suché bílé víno. Směs výrazně okořeníme solí a pepřem a pod pokličkou dusíme 15 minut. Ke směsi přidáme špenát, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, až se špenát rozpadne.
- 3Omáčku přendáme do vysoké nádoby a ručním šlehačem ji umixujeme. Postupně přidáváme vychlazené máslo a lístky máty. Dochutíme pepřem, solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.