Špenátový krém se sýrem feta
15 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůCibulka jarní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
- 150gramůSýr Feta
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.
- 3Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.