Špenátový nákyp se sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, zasypeme ji moukou, osmahneme, zředíme mlékem a rozšleháme. Přidáme zmrazený, na kostky nakrájený špenát a za stálého míchání povaříme.
- 2Do husté omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl, pepř a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vložíme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.